Barbier Rogier winnaar ’Slechtste Slogan 2018’

Mirjam van Twisk
Laren

De slogan ’Wij doen wel vrouwen maar knippen ze niet’ van de Larense Barbier Rogier is uitgeroepen tot ’Slechtste Slogan 2018’

De herenkapper liet met 3617 stemmen de concurrentie van de overige negen genomineerden ver achter zich. Dat is vrijdagochtend bekend gemaakt door het platform SlechtsteSlogans.nl dat de verkiezing voor de zevende maal organiseerde.

Timo Smit, eigenaar van de barbierszaak en bedenker van de leus, kwam vanaf het moment van de bekendmaking niet meer aan werken toe. Zijn telefoon staat roodgloeiend. ,,Ik zit beneden in het kantoor om iedereen die belt en appt te woord te staan”, lacht hij. Meerdere radiostations wilden hem in de uitzending, Hart van Nederland komt nog langs. ,,Ik had verwacht dat er wel wat aandacht voor zou zijn, maar zo’n gekkenhuis, nee.”

Tot vrijdagochtend had Smit geen idee of hij zou winnen. ,,Er werden geen tussenstanden bekendgemaakt, maar overal waar ik kwam in Laren hadden mensen het erover. In de sportschool, op de ijsbaan, iedereen ging stemmen.”

Zowel in het voortraject als nu krijgt de barbier vrijwel louter positieve reacties. ,,Hoewel, op Radio 1 vonden ze de slogan seksistisch hoorde ik, misschien dat ze me daarom nog niet gebeld hebben”, lacht Smit.

Als winnaar van de competitie ontvangt Smit in januari de Blauwe Tegel. Deze zal zeker een prominente plek in de kapperszaak aan de Nieuweweg krijgen, zo liet Smit eerder deze week in een reactie op zijn nominatie al weten.

In de afgelopen week kon via internet op tien genomineerde slechtste slogans worden gestemd. In totaal brachten 8531 stemmers 14.328 stemmen uit. De nummer twee van de competitie, ’Ga niet zelf kutte. Bel Ronald Schutte!’ van een stukadoorsbedrijf wist 2008 stemmen te vergaren.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen