Premium

Tranen van schrik bij de invalster na overval op snackbar in Julianadorp

1/3
Julianadorp

Ze had die woensdagavond eigenlijk geen dienst, maar moest invallen voor een collega die een feestje had. En dus werd de invalster slachtoffer van de gewapende overval op snackbar De Slenk in Julianadorp.

Ze wil niet met haar naam in de krant, maar wel haar verhaal doen. Het is ’de dag na’. De toeleverancier heeft de snackbar aan het Kruiszwin zojuist voorzien van trays vol blikjes frisdrank en grote potten mayonaise. Veertien uur na de overval neemt de medewerkster de door haar gedane bestelling in ontvangst. „Het leven gaat door, hè. Die bestelling heb ik zelf woensdagmiddag gedaan. Wist ik veel wat er die avond zou gaan gebeuren.”

Steunbetuigingen

Geslapen heeft ze nauwelijks in de tussenliggende nacht. Toen ze uit bed stapte en de steunbetuigingen van haar collega’s op de telefoon las, kwamen de tranen weer. Net als de avond ervoor. Ze was naar eigen zeggen kalm, toen er vlak voor sluitingstijd (22.00 uur) een man de snackbar binnendrong. Gewapend, op zoek naar geld. Haar collega rende naar buiten, hield een auto staande en alarmeerde de politie. Zelf ’bevroor’ ze, terwijl de kassa op de grond werd gesmeten. Veel geld zal er niet hebben ingezeten, vermoedt ze. Want ’klein bedrag, pinnen mag’. Sigaretten verkoopt De Slenk niet. Gelukkig raakte er niemand gewond. Toen alles achter de rug was, kwam de huilbui.

Opruimen

Ondertussen loopt een buurtbewoner met hond binnen, die haar een hart onder de riem steekt. „Ik dacht al dat het hier was, wéér hier”, zegt hij. Want ook in 2011 was De Slenk doelwit van een gewapende overval. De medewerkster in kwestie werkte er in die tijd al, maar was die avond vrij. Dit keer niet, toen een eveneens net binnenlopende collega (Denise Blankenzee) met succes een beroep op haar deed. „Ik had een feestje. Gelukkig wilde ze voor mij invallen. Ik voel me lullig naar haar toe. Had ik er maar gestaan”, vertelt Blankenzee, die komt helpen opruimen.

Net als in 2011 looft hotelier Wijnhold Bos een beloning van duizend euro uit voor de gouden tip die leidt tot de dader. Zijn broer is de eigenaar van de snackbar in Julianadorp. „In veertig jaar tijd heb ik al veel inbraken en overvallen meegemaakt in mijn bedrijven. Tientallen keren heb ik een beloning uitgeloofd en in veel gevallen ook uitgekeerd. Een officier van justitie heeft me er eens op gewezen dat dit helemaal niet mag. Het zij zo. Ik tolereer dit niet. Het gaat om weinig geld, maar de impact is enorm. Zodra ik de camerabeelden van mijn broer heb, zal ik daar iets mee doen.”

De politie is op zoek naar getuigen van de gewapende overval. De dader ging na de overval lopend richting de Breewijd. Een zoektocht door de buurt, onder meer met een politiehond, leverde niks op. Van de overvaller is het volgende signalement bekend: man van ongeveer 20-25 jaar oud, slank postuur, donkere jas (mogelijk van spijkerstof) en donkere spijkerbroek. De man had zijn gezicht bedekt tijdens de overval.

Lees hier de digitale editieVolg ons