Zoekplaatje: ’Jeugd wil elke week ruilen’

Zoekplaatje: ’Jeugd wil elke week ruilen’
Ruilbeurs in het wijkgebouw aan de van Limburg Stirumlaan 35 in Naarden. Karen van Donk staat zelf links op de foto. ,,Ik ben daar acht jaar.”
Hilversum

Kinderen van de Montessori Kleuterschool aan de Kolhornseweg in Hilversum? Of jeugdige bezoekers van een ruilbeurs in Naarden?

Herman Born dénkt zichzelf te te herkennen op zoekplaatje nr. 487, rechts op de voorgrond.,,Het zouden dan de kinderen zijn van de Montessori Kleuterschool aan de Kolhornseweg, begin zestiger jaren. Onze juf was mevrouw Van der Schatte Olivier”, schrijft hij. ,,Het is overigens frappant dat enige weken geleden mijn grootouders en mijn moeder in Zoekplaatje stonden met de foto van de receptie van mijn grootvader (ook Herman Born) bij zijn 40-jarig jubileum bij de Amsterdam-Rotterdam Bank.”

Naarden

Karen van Donk komt - met grote(re) stelligheid - met een andere oplossing voor het zoekplaatje van vorige week. ,,De foto stond in de krant van 29 oktober 1962 onder de kop ’Jeugd wil elke week ruilen’. De zaterdag daaraan voorafgaand, was de ruilbeurs in het wijkgebouw aan de van Limburg Stirumlaan 35 in Naarden. De ruilbeurs was georganiseerd door de hervormde jeugdraad. Men besloot tot een maandelijks treffen om te beginnen.” Karen van Donk staat zelf links op de foto. ,,Ik ben daar acht jaar.”

Zoekplaatje: ’Jeugd wil elke week ruilen’

Dan het nieuwe zoekplaatje (nr. 488). Een groep (klas?) kinderen in carnavalskledij in een ruimte (bibliotheek) met naslagwerken, kranten en tijdschriften. Is deze foto gemaakt in 1962? En waar?

Helpen bij dit zoekplaatje kan via fotostevens@gooieneemlander.nl of De Gooi- en Eemlander, Postbus 15, 1200 AA Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi

Lees hier de digitale editieVolg ons