RKVV Velsen toont veerkracht: Zeno van Ooijen knalt thuisploeg naast AGB

RKVV Velsen toont veerkracht: Zeno van Ooijen knalt thuisploeg naast AGB
Zeno van Ooijen van Velsen in duel met Saifeddine el Abid.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Driehuis

Het duurde zondag lang voordat RKVV Velsen tegen AGB de gelijkmaker produceerde en het punt kreeg waar het recht op had: 1-1.

Aan het stemgeluid van coach Martin Haar was te horen dat eersteklasser Velsen het tegen het technisch sterke AGB lastig had.

De trainer schreeuwde de opdrachten in de oren van alle veldspelers. Omdat Velsen zich vanaf het beginsignaal ver liet terugdringen. En dat was precies wat de ploeg tegen de behendige Amsterdammers niet moest doen.

Dat AGB voor het overgrote deel bestaat uit Mokumse straatvoetballers met Turkse en Marokkaanse roots, bleek uit de woorden van gelegenheidsspeaker Johan van de Brink. Aan het voorlezen van de opstelling van AGB waagde hij zich niet.

Hij zag te veel puntjes op de u en de o en een overdaad aan slingertjes onder de c. Om de lieve vrede te bewaren liet hij ook de opstelling van Velsen achterwege. ,,Ik wens u een prettige wedstrijd!’’, klonk het slechts.

Discipline

Doordat AGB voetbalvernuft koppelt aan een behoorlijke dosis discipline, heeft elke eersteklasser het zwaar tegen de ploeg. Zo ook Velsen dat het vooral moet hebben van inzet en vechtlust. De twee tegenovergestelde voetbalkwaliteiten hielden elkaar aanvankelijk keurig in evenwicht.

Tot de 41ste minuut toen AGB op voorsprong kwam uit een hoekschop. Een dekkingsfout stelde verdediger Satar in staat de 0-1 binnen te koppen. Het was dit seizoen pas de vijfde tegengoal voor doelman Albers.

De bal waaruit werd gescoord, werd overigens voor gebracht door Hursut Meric. De oud prof van onder andere ADO Den Haag is inmiddels 35 jaar oud en een paar kilo te zwaar. Maar voetballen hoef je de Turkse Nederlander niet te leren.

Het was bewonderenswaardig hoe Velsen na de rust bleef knokken voor een goed resultaat. Niet altijd even goed, maar vol overgave duurde de jacht op de gelijkmaker voort.

Het risico van het ruimte schenken aan de tegenstander namen de Driehuizenaren voor lief. In de 77ste minuut werd het elftal van Martin Haar beloond. Via een dodelijk dropkick - uit een voorzet van Jesper Gutteling - joeg Zeno van Ooijen de bal snoeihard in het dak van het doel.

Direct na de gelijkmaker verstomde het wapengekletter. Omdat vriend en vijand op het complex van Velsen beseften dat een gelijkspel de enige juiste uitkomst was.

Velsen-AGB 1-1

41. Satar 0-1,

77. Van Ooijen 1-1.

Velsen: Albers, Dijkhuizen, Van Dam, Plug, Gutteling, Beck, Van Ooijen, Scholten, Seppenwoolde, Castricum, Kloosterboer.

Meer nieuws uit Sport

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons