Noordkop weer de sterkste van de Final Four

Noordkop weer de sterkste van de Final Four
Yun Zhang (links) vecht het hier namens Noordkop in de halve finale uit met Jacintha de Hoop van VTV. De zege ging uiteindelijk naar Zhang.
© Foto Orange Pictures
Den Bosch

Voor de tafeltennissters van Noordkop was het bezoek aan Den Bosch voor de Final Four een succesvolle reis. Omdat de Helderse vereniging na duels tegen VTV en SKF de beker in beslag mocht nemen. Het was voor de als tweede geplaatste club een foutloos toernooi.

Waar eerst de halve finale tegen VTV met 3-0 werd gewonnen en niet veel later SKF in de eindstrijd met dezelfde cijfers werd verslagen. ,,We gingen ook echt voor de eerste plaats. Toen ik de hal in kwam, zag ik al dat de teams niet in hun sterkste opstellingen waren gekomen. En daarom wisten wij eigenlijk al genoeg’’, zei kopvrouw en coach Ana Gogorita. In duel met VTV werd de eerste partij in het voordeel van Yun Zhang beslist en de tweede bleek een prooi voor Gogorita zelf. Het slotakkoord was vervolgens voor Dobrila Jorguseska. De finale tegen SKF verliep daarna wat moeizamer, gaf Gogorita toe. De kopvrouw van Noordkop nam zelf de eerste wedstrijd voor haar rekening en Zhang en Yoeke Gunsing, die Jorguseska verving, volgden haar voorbeeld door eveneens van de opponenten van SKF te winnen. Gogorita: ,,Prettig dat iedereen heeft gespeeld. We waren allemaal fit.’’ Door de twee foutloze partijen mocht Noordkop opnieuw de beker in ontvangst nemen. ,,Voor de elfde keer op rij en de twintigste in totaal. Dat is erg lekker.’’ Na de jaarwisseling hervatten de tafeltennissters hun competitie.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons