’Ook in de winter bruisend centrum Hoorn’ [video]

Hoorn

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter een bruisend centrum van Hoorn, dat het bezoeken waard is. Op de Roode Steen werd zaterdagavond de aftrap gegeven van ’Winters Hoorn’. De ijsbaan werd geopend en de enorme kerstboom ontstoken.

Citymarketeer Stefan Kraft van Ermel en wethouder Ben Tap telden af vanaf het ijs op de kunstijsbaan, aan de voet van het standbeeld van J.P. Coen. De 12.000 lichtjes in de kolossale kerstboom gingen aan en op de ijsbaan was het meteen druk.

Het is de tweede keer dat er een baan van echt ijs ligt op het plein en het is voor het eerst dat deze overdekt is. Volgens wethouder Ben Tap een goed initiatief van de ondernemers op het plein en ook een blijk van de wil tot samenwerken.

Tap riep het publiek op om de kerstinkopen dan ook bij de Hoornse middenstand te doen en niet via internet. ,,Geef de ondernemers de steun die ze verdienen, zodat ze ook volgend jaar weer kunnen investeren in Winters Hoorn.’’

Horecaondernemers Frank Wiese en Asher van den Anker zijn dit jaar de drijvende krachten achter ’Ice-World’, onderdeel van Winters Hoorn. Er worden tot en met 6 januari allerhande activiteiten gehouden op de ijsbaan, van een curlingtoernooi tot een kinderdisco.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons