Parkeren in Bannewaard Alkmaar weer gratis

Parkeren in Bannewaard Alkmaar weer gratis
Alkmaar

Het is weer gratis parkeren vanaf februari in Bannewaard, Bregwaard en Boekerwaard in de wijk Huiswaard I. Er hebben net niet genoeg mensen voor de invoering van het vergunningshoudersparkeren gestemd in de Alkmaarse buurt.

De afgelopen periode werd er proefgedraaid met vergunninghoudersparkeren in de wijk. Bij een gehouden enquête onder buurtbewoners was 57 procent voor een definitieve invoering.

De gemeente had 60 procent als ondergrens voorgenomen. De respons was wel hoog in de wijk. 84 procent van de ondervraagden reageerde.

Aan de Kwakelkade wordt het betaald parkeren wel definitief ingevoerd vanaf februari. Daar is dezelfde proef gehouden. 91 procent gaf antwoord op de enquête, liefst honderd procent daarvan is voor de invoering. Per adres kunnen er tot twee parkeervergunningen worden aangevraagd en een bezoekerskaart.

Bij de ’B-waarden’ klaagden buurtbewoners al jaren over zogenoemde parkeertoeristen. Mensen die daar gratis parkeren om vervolgens naar de binnenstad te gaan voor werk of vermaak.

Buurtbewoners konden daardoor zelf geen plekje meer vinden. Dat werd nog erger met de invoering van betaald parkeren bij de Zijperstraat aan de andere kant van het spoor.

In Oud-Overdie is ook eerder dit jaar een proef gehouden. Daar viel het vergunninghoudersparkeren in duigen, omdat te weinig mensen een stem uitgebracht hadden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Lees hier de digitale editieVolg ons