Begrip voor uitstel uitbreiding Welcome to the Future

Dorien Knijnenberg
Oostzaan

Organisator ID&T van Welcome to the Future krijgt begrip voor het besluit om de uitbreiding van het festival in het Twiske met een jaar uit te stellen. Betrokkenen zijn blij met het evenement en prijzen de zorgvuldigheid waarmee ID&T met de omgeving en de natuur omgaat. Alleen de stichting Hart voor het Twiske maakt zich zorgen.

ID&T wil het muzikale evenement van een naar twee dagen laten groeien. Daarnaast zijn er plannen voor een camping. Om een vergunning te krijgen moet de organisator de flora en fauna in het gebied onderzoeken. Daar heeft ID&T tijd voor nodig. Het bedrijf wil daarom niet komend jaar, maar in 2020 het festival groter opzetten.

Recreatieschap Twiske-Waterland ziet de potentie van een meerdaags festival. ,,We denken dat Welcome to the Future zich duurzaam kan ontwikkelen’’, vertelt een woordvoerder. Het recreatieschap staat vijf dagen per jaar toe dat er harde muziek klinkt tijdens een evenement. De stichting wil het liefst die dagen bundelen. Het is volgens de woordvoerder effciënter om minder evenementen langer te laten duren, dan meer evenementen die een dag duren. Dat zit ’m in de op- en afbouw van het terrein. Dat duurt bij elkaar ongeveer twee weken. Of een evenement nu een of meerdere dagen heeft plaats gehad. Met het houden van het evenementen wil het recreatieschap in de kijker spelen bij jonge bezoekers. ,,Dankzij de festivals ontdekken jonge mensen het Twiske. Ze komen ook als er geen evenement is.’’

Oostzaan begrijpt de overwegingen van de organisator om de uitbreiding van Welcome tot the Future uit te stellen. Verder zegt de gemeentewoordvoerder dat de mening van Oostzaan doorklinkt in de reactie van recreatieschap Twiske-Waterland. Burgemeester Anne Lize van der Stoel van Landsmeer vertelt dat haar gemeente blij is dat Welcome to the Future ook in 2019 in het Twiske wordt gehouden. ,,We complimenteren ID&T dat zij nauwkeurig haar evenement wil organiseren. We zien het voorstel van ID&T voor het festival van 2020 tegemoet.’’ De stichting Hart voor het Twiske gaf eerder aan zich zorgen te maken om de natuur als het festival groter wordt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.