Cartoon: Lekker duurzaam die wildgroei aan kunstijsbaantjes in regio Hilversum

Cartoon: Lekker duurzaam die wildgroei aan kunstijsbaantjes in regio Hilversum
© illustratie Frank Muntjewerf
Hilversum

Alles moet duurzaam. Zonnepanelen. Warmtepompen. Elektrisch rijden. Het kan niet op.

En dat allemaal om de klimaatverandering tegen te gaan. Behalve als het om onze vrije tijd gaat. Dan kan en mag alles. We rijden vrolijk in stomende diesels naar het zuiden van Italië. Vliegen naar de meest exotische bestemmingen.

En in de winter moeten we schaatsen. Maar die ellendige opwarming van de aarde zorgt ervoor dat we maar geen echte winters meer krijgen.

Gelukkig is daar de kunstijsbaan. Wekenlang ronken de generatoren en flikkeren de lampjes om toch maar rondjes te kunnen rijden. Er is een ware wildgroei aan kunstmatige ijsvloertjes.

Nederhorst natuurlijk en Laren on Ice uiteraard. Maar de gemeente Gooise Meren spant de kroon. Niet alleen Bussum op IJs heeft voor de elfde keer de tenten opgeslagen op het Raadhuisplein. Ook in Muiden ligt een baantje.

En om al deze schaatspret af te toppen heeft ook Oud Valkeveen dit jaar ter verhoging van de feestvreugde een paar gladde platen neergelegd. Toch opvallend voor een gemeente waarvan het eerste woord van het coalitieakkoord ’Duurzaam’ is.

Meer nieuws uit Gooi

Lees hier de digitale editieVolg ons