Welcome to the Futurefestival blijft nog klein

Dorien Knijnenberg
Landsmeer

Het festival Welcome to the Future, dat jaarlijks plaatsheeft in recreatieschap het Twiske, ziet af van uitbreiding komend jaar. Organisator ID&T wilde het evenement laten groeien van een naar twee dagen. Ook wilde ID&T bezoekers de gelegenheid geven om twee nachten te kamperen in het Twiske.

Bas Meijer van ID&T vertelt dat te veel onderzoek nodig is om de benodigde vergunning voor komende zomer te krijgen. De organisator moet onder andere in kaart brengen wat de geplande festivaluitbreiding betekent voor de kikkers en vleermuizen in het gebied. De vrees van de omgeving voor extra overlast speelt ook mee in Meijers besluit om de vergroting van het evenement een jaar uit te stellen.

Draagvlak

,,We hebben draagvlak nodig om het evenement grootser aan te pakken. Er is meer tijd nodig om dat voor elkaar te krijgen’’, zegt Meijer. Meijer zet nu in om in 2020 groter met het festival uit te pakken.

ID&T overlegde met de gemeente Landsmeer, de provincie Noord-Holland, recreatieschap Twiske- Waterland en de stichting Hart voor het Twiske, waarna de evenementenorganisator besloot de grotere aanpak van Welcome to the Future naar 2020 te verschuiven. De stichting Hart voor het Twiske is blij met het uitstel voor een jaar. Wel maakt de groep zich zorgen om de natuur als het evenement in 2020 wel een grotere opzet krijgt.

Kaartverkoop begint in januari volgend jaar. Het festival heeft plaats op zaterdag 20 juli van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.