Ook andere dan nautische bedrijven op Schelphoek Hoorn

Ook andere dan nautische bedrijven op Schelphoek Hoorn
De Schelphoek met rechts bedrijventerrein Markermeer waar al enkele nautische ondernemingen gevestigd zijn.
© Foto’s Ooms Bouw & Ontwikkeling
Hoorn

Op bedrijventerrein Markermeer aan de Schelphoek in Hoorn komt ook plek voor ondernemers buiten de nautische sector.

Dat zegt directeur Piet-Jan Ooms van projectontwikkelaar Ooms Bouw & Ontwikkeling in Scharwoude, uitgerekend op de dag dat de laatste kavel van 3500 vierkante meter aan de waterkant is verkocht aan Slot Jachtbouw in Monnickendam. Daarmee is de hele strook bedrijfsgrond aan het Markermeer gevuld, de helft van de beschikbare 26.000 vierkante meter.

Directeur Ed Slot bevestigt de verhuizing: ,,Wij hebben ons bedrijfspand verkocht aan de gemeente, die hier een woonwijk ontwikkelt van 650 huizen. We zijn op zoek gegaan naar een plek aan het water en kwamen uit op de Schelphoek. Eind 2019 hopen we daar te zitten.” Er werken zeven mensen.

Leerwerkbedrijf

De zes bedrijven aan de waterkant, die hier zitten of zich vestigen, zijn in de nautische sector. Begin 2019 start de bouw van Leerwerkbedrijf Oostereiland waar jongeren met een arbeidsbeperking ervaring opdoen.

Uitgangspunt voor het bedrijventerrein, waarvoor in 2014 het startsein werd gegeven, was het nautische karakter van de te vestigen ondernemingen. Speciaal met dat doel legde de projectontwikkelaar een 35 meter brede hellingbaan aan om schepen in en uit het water te takelen.

,,Voor kavels aan de Schellinkhouterdijk bestaat te weinig animo uit de nautische hoek. Die ondernemers willen graag aan het water zitten. Aan de andere kant hebben wij als projectontwikkelaar tot nu toe de boot afgehouden voor andersoortige bedrijven. Dat verandert nu dus”, aldus Piet-Jan Ooms.

Wat daarbij heeft meegespeeld, is de roep van gevestigde ondernemers om ook het resterende deel snel in te vullen. Piet-Jan Ooms: ,,De Vereniging van Eigenaren vindt het beter als ze snel buren krijgen.”

Verruiming van vestigingsmogelijkheden zal worden besproken met de gemeente Hoorn. Volgens Ooms zijn de milieuzones heel ruim opgesteld.

Zie ook Familiebedrijf Ooms verzet tijdig de bakens

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons