Hans de Koning wil van oude club FC Twente ’heel graag winnen’

Volendam

Opnieuw een flinke kluif voor FC Volendam. Na een ruime 5-1 nederlaag tegen NEC wacht vrijdagavond FC Twente. Ook een topfavoriet voor het kampioenschap en zonder twijfel de grootste club in de ijzersterke competitie.

FC Twente mist drie spelers met een schorsing, onder wie Aitor Cantalapiedra. De smaakmaker aan de rechterflank verzamelde al vijf gele kaarten en is er niet bij. ,,Maar ze hebben daar ongetwijfeld goede vervangers voor. Bij NEC ontbraken er vorige week ook een aantal, maar die werden er niet minder door. Het zijn allemaal jongens die wel wat kunnen met een bal”, waakt trainer Hans de Koning voor onderschatting. ,,Wij moeten ervoor zorgen dat wij een thuiswedstrijd spelen. Dat we die veertienhonderd supporters van FC Twente stil krijgen. Geweldig trouwens dat er zoveel mee komen en dat zoiets kan in Volendam.”

De Koning beschikt over vrijwel dezelfde selectie als afgelopen weken. Alleen Gijs Smal ontbreekt vanwege een rode kaart bij Jong FC Volendam. ,,Ons strijdplan is niet zo geheim. We moeten ons eigen ding doen en proberen hetzelfde niveau te halen als tegen Jong Ajax thuis. Dat is wel nodig, schat ik zo in”, voorspelt De Koning die zelf vijf seizoenen in Enschede speelde. ,,Het komt niet vaak voor dat ik het tegen FC Twente opneem. Dat geeft wel een extra dimensie aan dit duel. Ik wil heel graag van ze winnen.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons