Duterte gaat tekeer tegen bisschoppen

Duterte gaat tekeer tegen bisschoppen
Manilla

De Filipijnse president Rodrigo Duterte is voor de verandering weer eens flink tekeer gegaan tegen de rooms-katholieke bisschoppen van zijn land. Hij bestempelde hen als volstrekt nutteloos. Zonder God was er van zijn leven niet veel terechtgekomen, bekende Duterte woensdag in Manilla, maar die God is dan ook niet thuis in de katholieke kerk ,,De bisschoppen van jullie, breng maar om. Die stommelingen zijn nutteloos. Ze leveren alleen maar in het wilde weg kritiek''.

Nee, dan zijn eigen God. De 73-jarige president noemde Hem tenminste gezegend met gezond mensenverstand. ,,Ik heb nooit beweerd dat ik atheïst ben. Het presidentschap is een Godsgeschenk'', aldus de zelden fijnbesnaarde Duterte op de site van de SunStar.

Duterte nam in het verleden geregeld katholieke priesters en bisschoppen op de korrel onder meer wegens de beschuldigingen van corruptie en seksueel misbruik. Zelf zegt hij daarvan tijdens zijn schooltijd in Davao-Stad het slachtoffer te zijn geworden. Van de inwoners van de Filipijnen is 80 procent katholiek.

Meer nieuws uit Buitenland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons