Nieuw schoolgebouw voor Erfgooiers College in Huizen

Eddie de Paepe
Huizen

De vernieuwbouwplannen zijn van de baan, het Erfgooiers College in Huizen krijgt een compleet nieuw schoolgebouw.

De Europese aanbesteding voor de vervangende nieuwbouw van het Erfgooiers College is afgerond. Het college van burgemeester en wethouders besloten dat het Erfgooiers College de opdracht aan Zenzo MV VOF mag gunnen. Dit onder voorbehoud van goedkeuring van het definitieve krediet door de gemeenteraad.

Zenzo heeft een bieding gedaan voor een compleet nieuw schoolgebouw, dat aardgasvrij, bijna energieneutraal en volgens Frisse scholen B wordt opgeleverd. Het Erfgooiers College gaat daarnaast extra investeren in zonnepanelen. Hiermee wordt recht gedaan aan de wens van de gemeenteraad voor een energieneutraal en toekomstbestending Erfgooiers.

Om de opdracht aan Zenzo gunnen is een krediet van de gemeente nodig van 11.032.000 euro. Al eerder heeft de gemeente 10.500.000 euro hiervoor beschikbaar gesteld. Daarnaast investeert de school zelf twee miljoen in de nieuwbouw. Om de school volledig energieneutraal te kunnen maken is een lening van maximaal 400.000 euro noodzakelijk.

Dit voorstel wordt op 7 februari a.s. in de gemeenteraad besproken. Als de raad instemt met het beschikbaar stellen van het krediet en de lening, kan het ontwerp worden uitgewerkt. Dan wordt ook de omgevingsvergunning aangevraagd. Start van de bouw is in augustus 2019 gepland. De oplevering vindt dan eind 2020 plaats.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen