Recherche is ’voorzichtig hoopvol’ over tips omtrent steekincidenten bij Limmen en Egmond

Martijn Gijsbertsen
Egmond aan den Hoef

De politie en recherche zijn ’voorzichtig hoopvol gestemd’ over de ruim dertig tips die zij hebben gekregen over de stekende automobilist naar aanleiding van de tv-uitzending van ’Opsporing Verzocht’.

,,Het is een mooie score’’, aldus politiewoordvoerder Menno Hartenberg. ,,Hopelijk leidt de informatie die we van kijkers hebben ontvangen snel tot het gewenste resultaat: dat de dader wordt gepakt.’’

Achterlichten

In het programma werd bekendgemaakt dat de man, die op 22 en 26 november drie vrouwen heeft aangevallen op de Zanddijk tussen Limmen en Egmond-Binnen en Rinnegommerlaan in Egmond aan den Hoef, rijdt in een donker- of zilverkleurig voertuig met opvallende achterlichten.

De slachtoffers waren een 18-jarige fietsster uit Limmen, een 52-jarige hardloopster uit hetzelfde dorp en een 18-jarige hardloopster uit Egmond-Binnen.

Opschudding

De aanrijdingen en steekincidenten hebben in de kustdorpen voor flink wat opschudding gezorgd.

,,Gelukkig gaan de tips van goedwillende garagehouders en andere mensen die hebben gereageerd niet alleen over wat voor soort en merk auto het mogelijk kan zijn’’, stelt Hartenberg.

Van de straat

,,Nee, er zijn geen namen van eventuele verdachten genoemd’’, zegt de politiewoordvoerder. ,,Met wat er nu extra op tafel ligt, kunnen we verder rechercheren. Er is voorlopig voldoende werk aan de winkel. We willen deze man zo snel mogelijk van de straat hebben.’’

Naar aanleiding van de tv-uitzending zijn er volgens Hartenberg tot dusverre geen nieuwe, soortgelijke gebeurtenissen gemeld.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.