Caroldienst in Engelmunduskerk Oud Velsen

Mitzie Meijerhof
Oud-Velsen

De Engelmunduskerk in Oud-Velsen houdt komende zaterdag weer de traditionele Christmas Caroldienst. Een afwisselend samenspel van lezingen uit de bijbel, kerstliedjes, gemeentezang, gebeden en orgelspel, naar het Engelse voorbeeld van ’Festival of Lessons & Carols’.

Het Engelmunduskoor is versterkt met een aantal gastzangers. Samen staan zij onder onder leiding van dirigente Philien Schouten.

Naast vertrouwde carols als ’Once in Royal David’s City’ en de ’Echocarol’ wordt ook een aantal wat minder bekende kerstliederen als ’The Advent carol’, ’Still, still, still’ en ’I wonder as I wander’ ten gehore gebracht. Ook dit jaar is er weer ruimte voor samenzang met alle aanwezigen.

Het hoofdorgel wordt bespeeld door Jaap Haringa. De organiste Agnes van Bekkum uit Bloemendaal bespeelt het koororgel en de piano.

De dienst begint om 16.30 uur. De kerk gaat om 16 uur open. De toegang is gratis. Na de dienst wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Na afloop van de dienst is er in de Goede Herderzaal gelegenheid om elkaar, onder het genot van een glas wijn, nader te ontmoeten.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.