Oud-wethouder Den Helder Lolke Kuipers helpt de marine

Lolke Kuipers.

Arie Booy
Den Helder

Oud-wethouder Lolke Kuipers van Den Helder staat de Koninklijke Marine nu bij op het gebied van Vastgoed (grond en gebouwen).

Als wethouder Stadsontwikkeling kwam Kuipers in het voorjaar in opspraak vanwege de verhuizing van coffeeshops en trad hij daarna af. De ontwikkeling van vastgoed is het beroep van Kuipers. Hij is directeur-eigenaar van LZI Holding. Momenteel is hij ingehuurd door de marine.

,,Het is leuk werk”, zegt Kuipers. ,,Ik geef onder meer vastgoedadvies aan het commando zeestrijdkrachten.”

Na ruim een kwart jaar krimp is de marine aan het groeien in Den Helder. Dat betekent dat er nieuwe prioriteiten gesteld worden en dat ruimte gezocht wordt om de vleugels uit te slaan. Kuipers helpt mee de toekomstige behoefte aan ruimte en gebouwen in kaart te brengen. Er is een nieuwe vastgoednota van Defensie in voorbereiding.

Viceadmiraal Kramer wil bijvoorbeeld het reeds lang leegstaande kazernegebouw naast de Zeedoksluis weer een marinebestemming geven.

Havenwethouder Kees Visser stelt dat de gemeente aan het inventariseren is welke ’niet havengebonden’ activiteiten op termijn verplaatst kunnen worden: ,,Om optimaal de toekomstig beschikbare kaderuimte te kunnen gebruiken voor Port of Den Helder. We gaan daarover graag in gesprek met de marine”, aldus de wethouder.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.