Nomineer nu voor Sportverkiezingen Hilversum

Leander Mascini
Hilversum

De gemeente Hilversum organiseert ook dit jaar de Sportverkiezingen. Het is nu mogelijk om favorieten uit Hilversum te nomineren.

Net als voorgaande jaren gaat de gemeente op zoek naar de Hilversumse sportman en sportvrouw van het afgelopen jaar.

Ook de beste sportploeg van 2018 krijgt een prijs. Hetzelfde geldt voor het sporttalent tot en met 17 jaar en een zogeheten ’special sporter’. Ook de beste vrijwilliger van de afgelopen maanden maakt kans om uitverkozen te worden.

Winnaars 2017

Vorig jaar vielen handboogschieter Willem Beuken, wielrenster Carolien van Herrikhuyzen, het eerste herenteam van de Rugby Club Hilversum, worstelaar Tyrone Sterkenburg, het jiu-jitsu duo Quintin Hagen en Sancho Senn van Basel, golfer Bob-Jan Dietrich en sportvrijwilliger Paulina van Tol in de prijzen. En nu is er dus een zoektocht naar de opvolgers van deze succesvolle sporters.

Voorwaarden

Tot 14 januari kunnen Hilversummers kandidaten aanmelden. Hiervoor zijn wel een paar voorwaarden. De sporter of vrijwilliger moet uit Hilversum komen. En ook de ploeg moet uit de gemeente komen.

Daarnaast moet het gaan om een eerste (jeugd)team. Alleen kandidaten die op landelijk niveau minimaal een lands- of rayonskampioenschap of een landelijke bekercompetitie hebben gewonnen kunnen worden genomineerd.

Ook een podiumplaats op een officieel internationaal kampioenschap of het vestigen of evenaren van een Nederlands, Europees of wereldrecord voldoet. Daarnaast moet de sportprestatie zijn in een tak van sport waarbij de overkoepelende bond als zodanig erkend wordt door NOC/NSF.

Aanmelden van kandidaten kan via de website van de gemeente of via sportinfo@hilversum.nl

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen