Behoorlijk Bestuur Bergen: ’College moet direct opstappen’

Henk-Jan den Ouden
Bergen

Fractievoorzitter Koos Bruin van Behoorlijk Bestuur Bergen (BBB) vindt dat het college van burgemeester en wethouders van Bergen per direct moet opstappen.

Bruin vindt dat het college een ambtsmisdrijf heeft gepleegd omdat ze een vermoeden van een ambtsmisdrijf door ambtenaren niet heeft aangegeven bij de Rijksrecherche.

Lees ook: Burgemeester Bergen ’onaangenaam verrast’ over beschuldiging ambtsmisdrijf

,,Dat nalaten is een strafbaar feit. Volgens mij is nu de enige weg dat de drie nog resterende wethouders en de burgemeester uit eigen beweging, om de eer nog aan zichzelf te houden, per direct opstappen.’’

Dit mede na de uitlatingen die de vertrokken wethouder Michiel van den Busken gisteren deed.

Bruin suggereert dat de commissaris van de Koning Johan Remkes ’het dagelijks bestuur tijdelijk kan laten overnemen om de meest essentiële zaken in de gemeente Bergen, dus uitvoering van rijks- en provinciale wetgeving, te laten doorgaan’.

Burgemeester Hafkamp wilde graag om tafel met Bruin, Van den Busken en wethouder Jan Houtenbos ’om de ontstane situatie te normaliseren’. Dat blijkt uit een mail die ze heeft gestuurd aan de fractievoorzitters in Bergen.

Ze stelde voor het gesprek plaats te laten vinden onder regie van een onafhankelijk voorzitter, aan te wijzen door BBB.

Bruin en Van den Busken hebben dat verzoek echter afgewezen. Volgens Bruin had zo’n gesprek veel eerder moeten plaatsvinden.

,,Maar dan nadat het college zich had uitgesproken schuldig te zijn geweest dat zij de gemeenteraad als eerste niet op de hoogte heeft gesteld over het dossier Hoffmann’’, aldus Bruin.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.