Kustdorpen in Noord-Holland zijn in de ban van stekende automobilist

Edwin en Britt lopen samen hard op een fietspad langs de Zeeweg (N513) bij Castricum. Het advies is om niet alleen op pad te gaan.© Foto Michel van Bergen

Egmond aan den Hoef

Inwoners van Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en Limmen zijn in de ban van een onbekende gewelddadige automobilist, die ’s avonds hardlopers en fietsters van achteren aanrijdt en vervolgens met een scherp voorwerp steekt.

Nu de politie het onderzoek naar drie incidenten in korte tijd heeft gecombineerd, zijn de bizarre gebeurtenissen het gesprek van de dag.

De kustdorpen zijn in rep en roer, iedereen is alert.

Onrust

Via het tv-programma ’Opsporing verzocht’ wordt dinsdagavond aandacht besteed aan de zaken die de gemoederen flink bezig houden en bij vele dorpelingen gevoelens van onrust veroorzaken.

Op donderdagavond 22 november rond 17.45 uur werd een 18-jarige vrouw uit Limmen op de Zanddijk tussen Limmen en Egmond-Binnen van haar fiets gereden en liep een klaplong op.

Lees ook: Neergestoken hardloopster uit Egmond-Binnen ’heeft lange weg te gaan’

Geheimzinnig

Even later werd op dezelfde weg een 52-jarige hardloopster uit Limmen slachtoffer: zij hield verwondingen aan haar arm over aan de confrontatie met de geheimzinnige, gewelddadige bestuurder.

Een 18-jarige hardloopster uit Egmond-Binnen overkwam 26 november op de Rinnegommerlaan in Egmond aan den Hoef hetzelfde.

Ziekenhuis

Zij raakte gewond aan haar long en hartzakje en ligt nog in het ziekenhuis.

,,We doen sowieso een extra getuigenoproep, onder een breder publiek, in de hoop dat we meer tips krijgen’’, aldus politiewoordvoerster Jamy-Lee Roy.

Camerabeelden

,,Daarbij vragen we kijkers, voor zo ver zij nog niet zijn benaderd, ook om eventueel gemaakte camerabeelden ter beschikking te stellen.’’

Het onderzoek door de recherche is volgens Roy ’in volle gang’.

Behalve dat er een donkerkleurig voertuig is gebruikt, zijn er tot dusverre nog weinig aanknopingspunten.

Omdat de slachtoffers allen van achteren werden benaderd op stille, afgelegen wegen en zij werden verblind door koplampen, is er geen signalement van de automobilist.

Verhoord

Naar verluidt zijn afgelopen weekend twee mannen aangehouden, verhoord en weer heen gezonden.

Ook zou sprake zijn van melding van een vierde incident. De politie kan dit niet bevestigen.

Met het laatste slachtoffer, de 18-jarige hardloopster uit Egmond-Binnen, gaat het sinds kort naar omstandigheden redelijk goed.

Lees ook: Hardlopers geschokt door steekincident in Egmond-Binnen: ’In groepjes op pad tot dader is gepakt’

Vechtertje

,,Ze slaapt beter, gaat stapje voor stapje vooruit’’, aldus haar moeder. ,,Het is een vechtertje. Naar verwachting gaan donderdag de hechtingen uit haar wond, hopelijk mag ze deze week naar huis.’’

Zij en haar gezin richten zich op het herstel van hun dochter en zus. ,,Dat staat voorop. We bemoeien ons niet met het onderzoek, gaan niet op de stoel van de recherche zitten.’’

Slachtofferhulp

De familie heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.

De hoop is dat de dader snel wordt opgepakt, al zijn er amper aanwijzingen over diens identiteit. ,,Het leeft enorm, we moeten geduld hebben.’’

Lees ook: Neersteken van hardloopster (18) uit Egmond-Binnen lijkt willekeur

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.