Zaanse Jeanne wint met band WIES de Amsterdamse Popprijs [video]

WIES blijkt een prijzenpakker.© aangeleverde foto

Van onze verslaggever
Krommenie

De Krommeniese zangeres Jeanne Rouwendaal heeft met haar band WIES de Amsterdamse Popprijs gewonnen.

De driemansformatie - met behalve Jeanne Rouwendaal ook Tobias Kolk en Jasper Meurs - wist te overtuigen in de finaleronde in de Amsterdamse Melkweg. Het trio maakte indruk op de jury vanwege de ’puntige persoonlijke popsongs’ en ’eigen sound’.

WIES beleeft met de prijs een vliegende start. Het trio bestaat net een kwartaal maar trad ondertussen al op in zalen als de Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg. Het winnen van de Amsterdamse Popprijs levert de band behalve publiciteit ook onder meer opname- en repetitietijd op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

WIES omschrijft zichzelf als een ’rammelende elektronische band, met de perfecte driehoeksdynamiek van pop, elektronica en het organische’. Invloeden komen uit allerlei hoeken van Nederland, onder wie Ramses Shaffy en Spinvis.

Van alle inschrijvingen werden dertig bands uitgenodigd om daadwerkelijk aan de Amsterdamse Popprijs mee te doen. Via een voorronde en een halve finale wisten zes bands zich voor de finale te plaatsen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.