Lange files op A7 en A8 door ongelukken

1 / 5
Wijdewormer

Op de A7 en A8 stonden maandagochtend vroeg al flinke files. Twee ongelukken zijn daarvan de oorzaak. Op de A7 staat het nog steeds vast, van Averhorn naar Purmerend-Zuid is de vertraging ongeveer een kwartier, over tien kilometer.

Eén ongeval gebeurde op de A7, rond 5.30 uur. Door ongebekende oorzaak knalde een auto achterop een vrachtwagen (zie foto’s).

De bestuurder van de personenauto is nagekeken in de ambulance maar kon verder. Zijn auto niet, die is total loss en werd opgehaald door een berger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vrachtwagen had een gebogen achterbumper. Er waren twee rijstroken afgezet, hetgeen al tot een flink oponthoud zorgde op het vroege uur. Rond 6.30 uur gingen de rijstroken weer open, maar de file loste daarmee nog niet op.

Later op de ochtend werd de linkerrijstrook afgesloten vanwege een kapotte auto.

Ook op de A8 gebeurde een ongeluk. Daardoor was de rechterrijstrook dicht. Dit ongeluk zorgde rond 7.15 uur ook voor file op de A7. Deze file is inmiddels opgelost. Op het toppunt was hier zo’n tachtig minuten vertraging.

Foto’s DNP.NU / Dirk Jan Bood

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.