Kruip eens in de huid van een wolf

Vanaf 22 december is in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen een tentoonstelling over de wolf ingericht. ’Door de ogen van de wolf’ is leuk en leerzaam voor volwassenen, en voor kinderen vanaf 6 jaar. De tentoonstelling toont verschillende aspecten van het leven van de wolf.

In de expositie kunnen bezoekers op een speelse en interactieve manier zelf in de huid van de wolf kruipen. Je leert hoe wolven samenleven, hoe ze jagen, wat hun sociale gewoonten zijn, en wat ze horen en ruiken.

Tegelijkertijd wordt er antwoord op veel vragen gegeven. Bijvoorbeeld hoe gevaarlijk de wolf nou eigenlijk is, voor het vee en onze huisdieren, maar ook voor de mens zelf.

En welke effecten zijn aanwezigheid heeft op de ecologie.

PWN hoopt dat de expositie nieuwsgierig maakt en mensen helpt een oordeel te vormen over dit fascinerende roofdier. De tentoonstelling is een initiatief van PWN in samenwerking met Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De tentoonstelling loopt tot 16 juni 2019 en is gratis toegankelijk. Na 16 juni verhuist de tentoonstelling naar het bezoekerscentrum De Hoep in Castricum.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.