Veel mensen met uitkering in Den Helder willen beveiliger worden

Arie Booy
Den Helder

Er is veel belangstelling van mensen met een uitkering voor een opleiding tot beveiliger. Woensdag start een tweede groep in Den Helder.

In september begon opleidingsinstituut SoSecure met een eerste klas voor de opleiding tot gediplomeerd beveiliger waar uitkeringsgerechtigden uit de Noordkop welkom waren. De start was op het gemeentehuis aan de Drs. Bijlweg.

Sylvia Dekker van de gemeente was erbij en begeleidt ook nu weer het geheel: ,,Wegens het succes van de eerste groep is er meer belangstelling. Op 5 december begint daarom een tweede groep van minimaal twaalf personen. De leeftijdscategorie varieert van 24 tot 52 jaar.”

Door het omscholen van mensen met een uitkering ontstaat zicht op een betaalde stage en is er een intentie tot baangarantie. Dekker verwacht dat deelnemers die terugkeren op de arbeidsmarkt, binnen afzienbare tijd uit de uitkering zullen komen.

Begin november is er een speeddate-sessie gehouden door de gemeente waarbij een selectie is gemaakt van mogelijke kandidaten.

Maurice Hop van SoSecure gaf een presentatie over de inhoud van de opleiding en het vak beveiliging. Dekker: ,,Na de speeddate waren er intake-gesprekken waarbij vooral gelet werd op motivatie, inzet en doorzettingsvermogen.”

Leen van de Plas, directeur van SoSecure legt uit dat de opleiding uit vijftien lesdagen bestaat, die verdeeld zijn over acht maanden.

Daarnaast kunnen de deelnemers stage lopen bij erkende beveiligingsbedrijven. Volgens Van der Plas is er grote vraag naar beveiligers. Dat komt onder meer doordat bedrijven willen weten wie er binnen komt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.