Naarder Versteeg wil Europa in voor CDA

Daan Versteeg.© foto cda

Alexander Poort
Naarden

Daan Versteeg staat als achtste op de conceptlijst voor de Europese verkiezingen van het CDA. De 38-jarige Naarder voelt zich ’vereerd met de hoge plek’.

Wil Versteeg daadwerkelijk een zetel in Brussel gaan bezetten, dan dient het CDA een klinkende verkiezingsoverwinning te halen. De Christendemocraten hebben momenteel vijf zetels in het Europees Parlement.

,,Mijn opvattingen en visie op een welvarend, veilig en duurzaam Europa zijn kennelijk in goede aarde gevallen bij het partijbestuur’’, concludeert Versteeg naar aanleiding van zijn hoge plaats op de kieslijst. ,,Maar ik heb ook kritiek geuit op de Europese Unie en het parlement, zoals ten aanzien van de hoge onkostenvergoedingen en het verhuiscircus naar Straatsburg. Dat heeft zelfs een plek in het verkiezingsprogramma gekregen.”

Versteeg is in het dagelijks leven advocaat Europees aanbestedingsrecht. Hij was tot april dit jaar voorzitter van het CDA Gooise Meren en is momenteel vicevoorzitter van het CDA Noord-Holland. Recent schreef hij een boek over hoe het Europees recht circulair bouwen kan stimuleren.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen