Zwaluwen’30 verslaat koploper Argon in eigen huis

Zwaluwen’30 verslaat koploper Argon in eigen huis
Mijdrecht

Op bezoek bij koploper Argon heeft Zwaluwen’30 zich van zijn beste kant laten zien. De Hoornse formatie won volledig verdiend met maar liefst 1-3 van de lijstaanvoerder.

De zege van Zwaluwen’30 was volgens assistent-trainer Mo el Bouziani, de vervanger van de afwezige Ron van der Gracht, een terechte. „We begonnen heel erg goed aan de wedstrijd, we hebben ze vastgezet en waren scherp in de openingsfase.”

De goede start aan de wedstrijd leverde de verdiende 0-1 op van Mukhtar Suleiman. „We waren in die fase ook echt beter, maar daarna verslapten we enigszins en scoorden zij uit een corner de gelijkmaker”, zag El Bouziani, die in de tweede helft eenzelfde spelbeeld zag.

„We begonnen weer sterk aan de tweede helft en slordigheden voorin zorgden ervoor dat we niet eerder tot scoren konden komen, maar verdedigend hadden we het gelukkig goed voor elkaar. Eigenlijk hebben we geen kans weggegeven”, bedenkt El Bouziani zich.

In de absolute slotfase van de wedstrijd zag de trainer zijn ploeg toch nog aan het langste eind trekken. „Pas twee minuten voor tijd maakten we de bevrijdende 1-2 en in de blessuretijd kregen we nog een penalty, waaruit Ivo Rottiné de beslissing bracht.”

Door de toch enigszins verrassende zege sluit Zwaluwen’30 weer aan in de rij met ploegen die meedoen om de bovenste plaatsen, want het staat nog altijd dicht bij elkaar in de eerste klasse. Momenteel bevindt de ploeg zich op de zevende plaats.

Argon-Zwaluwen’30 1-3

Doelpunten Zwaluwen’30: Suleiman 2, Rottiné.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons