Docent OSG Texel blijkt besmet met corona. Bovenbouw havo en vwo krijgt thuisonderwijs

OSG De Hogeberg.© Archieffoto Anja Roubos/Textiz

Anja Roubos
Den Burg

Een economiedocent van de Texelse scholengemeenschap OSG De Hogeberg blijkt besmet met corona. De bovenbouwklassen van havo en vwo krijgen daarom komende week uit voorzorg thuisonderwijs.

Zondag 25 oktober werd bij de OSG bekend dat een docent positief getest is op covid-19. De docent is waarschijnlijk vanaf dinsdag 20 oktober besmettelijk geweest, maar heeft volgens waarnemend rector-bestuurder Corrie Eriks steeds anderhalve meter afstand gehouden en een mondkapje gedragen. Daarmee wordt het risico op verdere besmetting klein geacht.

De school heeft overleg gehad met een GGD-arts. ,,Deze gaf aan dat er geen reden is tot grote zorg. Besmettingen vinden over het algemeen plaats als iemand langer dan een kwartier binnen anderhalve meter van de besmette persoon verkeert. Dat is niet het geval geweest. De arts gaf aan dat de lessen op school dan in principe wel door zouden kunnen gaan’’, meldt Eriks.

Geen risico nemen

De school wil echter geen risico nemen met de gezondheid van leerlingen en personeel. Daarom is besloten dat alle klassen die les hebben gehad van de economiedocent komende week thuisonderwijs krijgen. De docent geeft les aan een deel van de leerlingen van de vierde en vijfde klassen vwo en havo.

,,Het is een forse maatregel”, zegt Corrie Eriks, ,,Maar beter te voorzichtig dan straks een cluster aan besmettingen op school. De leerlingen hebben hiermee ook een week extra de tijd om zich voor te bereiden op de toetsweek, ik verwacht dat ze daar wel blij mee zullen zijn.”

De betreffende klassen hadden komende week een toetsweek, maar die wordt nu een week verplaatst. De school heeft een dag nodig om alles te regelen en voor te bereiden; het thuisonderwijs start daarom op dinsdag.

Thuisquarantaine niet nodig

De school heeft de leerlingen schriftelijk geïnformeerd. Voor leerlingen die thuisonderwijs volgen en geen klachten hebben, is thuisquarantaine niet nodig. Wel wordt de ouders gevraagd alert te blijven. Zij zijn geïnformeerd waarop ze moeten letten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.