’Bijna juniorenteam’ SEW weert zich kranig tegen Quintus

Kwintsheul

Nog een wedstrijd en dan zit de ’reguliere competitie’ erop voor Westfriesland SEW. ,,En dan gaat het voor ons echt beginnen”, was trainer Ronald van de Kamp duidelijk.

Hij zag zijn ploeg, zoals verwacht mocht worden, geen punten pakken bij Quintus. Maar een serieuze afstraffing bleef uit: 33-20. ,,We hebben eigenlijk prima gespeeld”, stelde hij dan ook. ,,Je treft een tegenstander die kampioen wil worden. Het was de eerste acht minuten even flink wennen aan hun spel en aan het feit dat zij veel meer lengte in de ploeg hebben.”

Halverwege was de stand 17-10 in het voordeel van de ploeg uit Kwintsheul. ,,En dan hebben wij ook nog twee strafworpen en diverse open kansen gemist”, stelde Van de Kamp dat het gat ook nog wel wat kleiner had kunnen zijn. ,,We konden er echt een wedstrijd van maken.”

Ook in de tweede helft wist SEW zich kranig te weren. Van de Kamp liet keepster Femke Reus (pakte twee mooie ballen) en Zoë van Giersbergen (twee treffers) debuteren. ,,Onze gemiddelde leeftijd was 19,2. Dus dan speel je eigenlijk met een ’bijna-juniorenteam’. Een team met nul ervaring dus, waarin hoge pieken en diepe dalen elkaar afwisselen. Maar als je dat in ogenschouw neemt, hebben we het gewoon uitstekend gedaan. Het is tot nu toe een harde leerschool in de eredivisie, maar qua ontwikkeling gaat het prima. Je wilt als coach natuurlijk ook wel eens resultaat zien, maar het is nu even niet anders. We hebben gewoon te weinig ervaring. Maar als je dit bij elkaar weet te houden, heb je over drie, vier jaar een fantastisch team.”

Quintus-Westfriesland SEW 33-20.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons