Neersteken van hardloopster (18) uit Egmond-Binnen lijkt willekeur

Agenten op plek van de aanrijding en steekpartij, maandagavond.

Agenten op plek van de aanrijding en steekpartij, maandagavond.© Archief

Martijn Gijsbertsen
Egmond aan den Hoef

Het steekincident waarbij maandagavond in Egmond aan den Hoef een 18-jarige hardloopster door een automobilist is aangereden en in haar borst is verwond, lijkt geen gerichte actie.

De politie vermoedt dat de jonge vrouw uit Egmond-Binnen, die niet langer op de intensive care in het ziekenhuis in Alkmaar ligt, een willekeurig slachtoffer is.

Rechercheteam

Tot dusverre beschikt het rechercheteam dat aan de zaak werkt niet over aanwijzingen in een andere richting.

Lees ook: Moeder van neergestoken hardloopster: „Wat voor idioot doet dit?”

De politie tast in het duister over de identiteit van haar belager en zijn motief. Een getuigenoproep heeft nog geen nieuwe tips of reacties opgeleverd.

„We weten alleen dat de auto donkerkleurig was, hebben geen duidelijk signalement”, aldus politiewoordvoerster Wendy Boudewijn.

In de war

„De persoon lijkt iemand die flink in de war is. Wie hij is en waar-ie verblijft, is ons niet bekend en zijn onderwerpen van onderzoek.”

Lees ook: Onderzoek naar aanrijdingen tussen Limmen en Egmond-Binnen, automobilist rijdt door

Een mogelijk verband met recente, eerdere vergelijkbare incidenten tussen Limmen en Egmond-Binnen is tot dusverre niet aangetoond.

Daarbij liep een 18-jarige fietster door een automobilist een klaplong op en werd een 52-jarige hardloopster uit Limmen verwond aan haar arm.

Zuurstoftekort

De hardloopster uit Egmond-Binnen is in haar long geraakt en liep een beschadigd hartzakje op. Ze werd onderkoeld en met een zuurstoftekort opgenomen, nadat een voorbijganger haar vond en 112 had gebeld.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.