Curlingtoernooien op grotere en overdekte ijsbaan Roode Steen

De ijsbaan eind 2017. Dit jaar krijgt hij een transparante overkapping.

De ijsbaan eind 2017. Dit jaar krijgt hij een transparante overkapping.© Foto HMC

Eric Molenaar
Hoorn

Maandag start Ice-World op de Roode Steen met het opbouwen van de ijsbaan. Van 7 december tot 6 januari kan hier weer op echt ijs worden geschaatst. De baan is dit jaar iets groter, met een ijsvloer van 12 bij 20 meter. Ook is hij overdekt. Een transparant dak geeft de beleving van ’buiten’, zonder dat de schaatsers last hebben van eventuele regen en sneeuw. Die bedierven vorig jaar een paar dagen de ijspret.

Er is al een heel programma voor evenementen. Zo zijn er iedere donderdagavond en bij voldoende animo ook vrijdagavond curlingtoernooien. Hiervoor zullen in het ijs gekleurde cirkels worden aangebracht.

Vóór de kerstvakantie is er elke dag gelegenheid voor schoolschaatsen op de ijsbaan. Elke zaterdagavond is er Kinderdisco on Ice. Op 14 december is de Hoornse Vrijmibo met live muziek op de ijsbaan, die dan wel is afgedekt. 15 december is gereserveerd voor Dinner on Ice.

Een grote kerstboom met 12.000 lampjes zal voor extra sfeer zorgen. Vorig jaar droegen Hoorn Marketing en de stichting De Roode Steen (horeca) de kosten van de ijsbaan gezamenlijk. Nu zijn horecaondernemers Frank Wiese en Asher van den Anker de drijvende kracht. ,,Wij vinden dat zoiets in de stad thuishoort’’, zegt Wiese. ,,Vorig jaar waren er zó veel positieve reacties, ook van kinderen. En nu er een dak op zit biedt dat meer mogelijkheden.’’

Aan de kant van Winston komt een terras, aan de kant van het Westfries Museum drie transparante tenten, van elk 6 bij 6 meter. Daar is de kantine met bar. De ijsbaan heeft voor twaalf dagen ontheffing om naast de verkoop van koek en zopie zoals warme chocomel en snert, broodje worst, chips, snoep, koffie, thee en limonade ook glühwein en bier te kunnen schenken. In een van de tenten is ook de schaatsverhuur te vinden. Toegang tot de ijsbaan kost 3 euro, schaatsen huren hetzelfde.

De sponsorreclame op de boarding rond de ijsbaan is bijna compleet, op één zijde van twaalf meter na. Tako Rem hoopt nog een hoofdsponsor te vinden. Hij is bereikbaar via 06-33925909.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen