Autoband gratis op spanning gebracht in Zaandam

Even oppompen.

Even oppompen.© foto pr

Zaandam

De campagne draait op volle toeren, en komend weekeinde wordt er in Zaandam praktisch gevolg aan gegeven: Geef je banden lucht.

Het rijden op banden die op juiste spanning zijn is goedkoper, veiliger én milieuvriendelijker, onderstreept het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat keer op keer in diverse reclameboodschappen. En er valt nog een wereld te winnen, want uit onderzoek blijkt dat meer dan zestig procent van de automobilisten zonder het te weten met te zachte autobanden rijdt.

Het op de juiste spanning brengen van de banden scheelt niet alleen voor het milieu - de overheidscampagne spreekt van een vermindering van 75 kilo CO2-uitstoot per auto per jaar, gelijk aan honderd keer douchen - het scheelt ook in de portemonnee. Een auto met goed opgepompte banden rijdt namelijk zuiniger.

Zaterdag 1 december kunnen automobilisten hun bandenspanning gratis laten controleren op het parkeerterrein van One2Wash, Symon Spierweg 1 in Zaandam. De bandenexperts staan daar van negen tot vijf uur. De banden worden zo nodig direct op de juiste spanning gebracht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.