Ondoordacht

Nanska van de Laar

Beste brandstichter, Ik heb geen flauw idee wat er vannacht door je heen ging toen je besloot mijn afvalbakken in lichterlaaie te zetten.

Je dacht misschien een grapje te maken, had zin om even lekker een fikkie te stoken. Maar waarschijnlijk was er van denken geen sprake, want dan was je wel stilletjes mijn huisje voorbij gegaan.

Nu pleegde je in al je onbezonnenheid een ondoordachte daad zonder de gevolgen te overzien. Misschien keek je vanuit een verborgen hoekje toe en zag je hoe makkelijk die grote kunststof rolemmers vlam vatten. Schrok je daar toen van? Of had je al de kuierlatten genomen?

Het vuur had zomaar kunnen overslaan naar de auto die vlak naast de containers stond. Het vuur had ook zomaar op mijn huis kunnen overslaan. Maar daar stond je vast niet bij stil. Je nam gewoon het risico.

Gelukkig was er een buurman die tijdens zijn nachtelijk toiletbezoek de brand gewaar werd en politie en brandweer alarmeerde. Gelukkig waren die snel ter plaatse om erger te voorkomen.

Helaas was jij nergens meer te bekennen. Maar je hebt je stempel gedrukt. Want van de rolemmers, rest op straat niet meer dan een laagje aangekoekt plastic. De boom erachter is licht geblakerd. En lekker slapen zal ik niet meer.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.