Tomatenteler Dekker Glascultures wil megakas bouwen

Kastomaten.

Kastomaten.© Foto ANP

Connie Vertegaal
Wervershoof

Tomatenteler Dekker Glascultures wil uitbreiden met 8 hectare kassen in glastuinbouwgebied Het Grootslag, in het buitengebied van Wervershoof. B en W van Medemblik gaan met de uitbreiding akkoord.

Dekker Glascultures heeft nu een bedrijf van 10 hectare. Het familiebedrijf, waar nu de derde generatie aan het roer staat, verhuisde in 1999 vanaf de Lageweg in Blokker naar het glastuinbouwgebied bij Wervershoof. In Blokker moesten de kassen van Dekker plaatsmaken voor woningbouw van de Kersenboogerd.

De uitbreiding komt op het perceel tegenover Nieuwe Dijk 40-42. De plannen liggen ter inzage. Als er geen zienswijzen worden ingediend, kan de uitbreiding doorgaan. Het plan hoeft niet langs de gemeenteraad, zoals wel altijd gebeurt bij forse uitbreidingen van bedrijven buiten het glastuinbouwgebied.

Dekker teelt trostomaten en losse tomaten. De trostomaten worden van half december tot eind september geoogst en groeien in de wintermaanden deels op kunstlicht. De losse tomaten hebben geen licht nodig, die komen van maart tot november uit de kas.

<noiframe>

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen