Nieuwe poging aanbesteding gymlokaal aan Sportlaan Den Helder

Casper Duin
Den Helder

De gemeente Den Helder gaat komend jaar een nieuwe poging wagen met de aanbesteding voor de verbouwing van het gymnastieklokaal aan de Sportlaan.

Na de verhuizing van de Burgemeester Houwingsingel naar de Sportlaan zit de school voor voortgezet speciaal onderwijs De Spinaker zonder sportzaal. De sportlessen vinden nu plaats aan de IJsselmeerstraat. Daarvoor is vervoer en extra personele inzet nodig.

De aanbesteding van de verbouwing mislukte tot tweemaal toe vanwege drukte op de bouwmarkt. Er was geen aannemer die de klus binnen het vastgestelde krediet wilde uitvoeren.

Eerder werd het aanvankelijke investeringskrediet (€215.000) voor de verbouwing door de gemeente verhoogd met €265.000. Desondanks viel de aanbesteding volgens de gemeente hoger uit dan geraamd.

,,We verwachten dat deze aanbesteding binnen het krediet gaat lukken’’, meldt gemeentewoordvoerster Nies Schellinger. ,,Onze ambitie bij de renovatie is 0-op-de-meter, dus volledig voorzien van duurzame energie. Omdat het nog aanbesteed moet worden, kan ik geen informatie over het budget geven.’’

Op wat kleine aanpassingen na, is de school volgens directrice Carin van de Weteringh inmiddels helemaal gesetteld op de nieuwe locatie.

,,Helemaal goed. Ik wist niks van een nieuwe aanbesteding volgend jaar. Maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop. Met de schoolverhuizing is het uiteindelijk ook in orde gekomen. We moeten wat geduld hebben. Aannemers hebben, helaas voor ons, voldoende werk.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.