Sinterklaas: Schoentje zetten bij de politie in Zaandijk

© Foto Pascal Fielmich

Zaandijk

De politie is je beste vriend, en als je kind bent in Zaanstad zit je wat dat betreft helemaal geramd. Deed het politiebureau in Zaandijk eerder dit najaar al fanatiek mee met Sint Maarten, ook Sint Nicolaas wordt niet overgeslagen.

Deze week werden alle Zaanse kinderen via Facebook opgeroepen om langs te komen om hun schoentje te komen zetten in het bureau.

Sinterklaas had de agenten namelijk laten weten - Sint is blijkbaar een bekende van de politie - dat hij van plan was ’s nachts langs te komen om wat cadeautjes te bezorgen. Tientallen kinderen kwamen woensdagavond naar het bureau om hun schoen in te leveren.

En ja, als die kinderen dan toch op het bureau zijn, dan mogen ze natuurlijk ook wel even op de foto met een politiemotor, of in een politieauto zitten en sirene en zwaailichten aan doen. Het initiatief van de Zaanse politie leverde de agenten veel positieve reacties op.

De schoenen kunnen donderdagavond weer worden opgehaald. Spannend!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.