Oliebollentoernooi gaat verder zonder Ceulemans

Oliebollentoernooi gaat verder zonder Ceulemans
Raymond Ceulemans
© ArchieffotoUnited Photo/Rob Hendriks
Noord-Scharwoude

Het zal voor de vaste deelnemers aan het jaarlijkse Oliebollenbiljarttoernooi even wennen worden; dit keer is Raymond Ceulemans is er niet bij.

De inmiddels 81-jarige Belg ontbreekt voor het eerst op het evenement dat donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 december voor de zevende keer plaatsvindt in zaal Concordia te Noord-Scharwoude. Organisator Dirk Snip heeft twee regerend wereldkampioenen driebanden vastgelegd: Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer. Oud-wereldkampioen Jef Philipoom (België), Glenn Hofman (Nederlands kampioen teams), Sam van Etten (nationaal kampioen kader 47-2) en John Tijssens (’de snelste driebander ter wereld’) zijn ook van de partij. ,,Dat Ceulemans op zijn 81e nog steeds een topbiljarter is, waar ik veel respect voor heb, lijkt mij geen discussie’’, zegt Snip. ,,Toch past zijn deelname niet meer bij mijn visie om de jeugd een podium te geven. Vandaar de jongere garde in het rijtje toppers.’’

Bij het toernooi is plaats voor 250 deelnemers, die allen in pouletjes van 4 uitmaken wie er op zaterdag 29 december de finale gaan spelen met en tegen de toppers.

Opgeven kan tot 10 december bij Dirk Snip tel, 06-51201972

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons