RKVV Velsen houdt weer de nul

RKVV Velsen houdt weer de nul
In de Velsense muur springen Plug, Scholten, Van Dam en Van Ooijen op. Gutteling blijft staan.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Driehuis

RKVV Velsen hield gedeeld koploper FC Boshuizen zondagmiddag op 0-0, maar was niet tevreden met het resultaat.

Een prima prestatie zou je in eerste instantie denken, hoewel de ploeg van Martin Haar de achterstand op JOS Watergraafsmeer zag oplopen tot zes punten. Boshuizen staat er nog altijd vier voor.

,,Je ziet na afloop onze reacties. We balen dat we niet gewonnen hebben. Boshuizen had niets te vertellen. Ik denk dat ze blij weglopen met een punt”, zei Velsen-keeper Yorinn Albers na afloop.

Het was voor Albers de vijfde opeenvolgende keer dat de doelman geen treffer kreeg te incasseren. Velsen won met 4-0 van LSVV, 1-0 van Zaanlandia, 2-0 van DSOV, 0-3 bij Hoofddorp en gisteren dus de 0-0 tegen Boshuizen.

,,Dat is een extra kwaliteit en de gedachten hoe we trainen. Hoe we nu spelen, zijn we moeilijk te kloppen”, zei Albers, die gisteren niet veel te doen kreeg maar op de momenten dat het moest, er ook stond.

En met Remco van Dam, Mischa Plug en Jesper Gutteling voor zich, heeft Albers een prima verdediging voor de eerste klasse. Ook rechtsback Bryan Dijkhuizen, die enkele weken een onzekere indruk maakte, is gegroeid.

Boshuizen is een makkelijk scorende ploeg. Je zag het tijdens de opwarming. De ene na de andere bal op doel eindigde in de kruising. Voorzetten vanaf de zijkant en afronden. Maar tijdens de wedstrijd kwam de ploeg uit Leiden er aanvallend niet aan te pas.

De thuisploeg kon ook geen potten breken maar ging wel bijna met 1-0 rusten. Een prima aanval via Giovanni Dors eindigde bij Bastiaan Scholten. Zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt door keeper Antersijn. Ook de twee daaropvolgende hoekschoppen leverde niets op.

Scholten en Patrick Castricum incasseerden wel een gele kaart. Castricum was daarna nog bij een opstootje betrokken, vlak bij de bank van Boshuizen die om rood schreeuwden, maar scheidsrechter Koene loste dat op zonder verstrekkende gevolgen.

In de tweede helft verdiende Velsen een doelpunt. Gutteling veroverde de bal en Scholten schoot met links net over. Een diep gegeven bal van Gutteling op Zeno van Ooijen had breed gelegd moeten worden op Castricum maar Van Ooijen ging voor eigen succes.

Het werd niets. Ook Dors schoot naast. Het gaf aan dat Velsen de beste kansen kreeg. Een handsbal in blessuretijd net buiten het strafschopgebied. Zou Velsen dan toch de zege pakken. Nee, Dors schoot in de handen van de keeper.

,,Hij heeft de kwaliteiten om vanaf daar te scoren. Helaas gebeurde dat nu niet. Eerder dit seizoen wel”, zei Albers, die dus weer de nul hield.

,,Ik zie Velsen als een mooie stap. EDO ging op zaterdag voetballen maar ik wilde een stuk prestatie. Dit is een hecht team. Vandaag werden alle duels gewonnen. We waren gretiger en minder blij met het punt dan Boshuizen”, zei Albers, die bij VSV en EDO in het doel stond maar nu zijn beste seizoen kent.

Velsen-Boshuizen 0-0

Scheidsrechter: Koene.

Velsen: Albers, Dijkhuizen, Plug, Van Dam, Gutteling, Van Ooijen, Beck, Scholten, Dors, Castricum, Kloosterboer.

Meer nieuws uit Sport

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons