Tonegido voelt zich bestolen

Hippolytushoef

Tonegido-coach Rob Blokdijk was er een dag na de wedstrijd nog vol van: hoe had het kunnen gebeuren dat zijn ploeg in de laatste 50 seconden een 20-23 voorsprong weggaf? Een andere verklaring dan een paar arbitrale dwalingen had hij er niet voor.

Normaal gesproken geeft een 23-23 remise tegen US ook kandidaat voor de titel geen slecht gevoel. ,,Alleen als het op deze manier moet, dan voelt het als verliezen.”

Blokdijk gaf een voorbeeld: ,,In de laatste seconden werd er een overtreding gemaakt op de helft van US. Wij werden daarvoor bestraft met een strafworp. Er is ons niet uitgelegd waarom. Zo konden zij de 23-23 maken.”

Tonegido tegen US was vooraf bestempeld als de clash van de koplopers. De heren uit Hippolytushoef hoopten in Amsterdam alleen aan kop te komen.

Het was ook een goede wedstrijd, waarin Tonegido na een 4-4 tussenstand uitliep naar 6-10. Bij rust stond het 10-12. Daarna ging het in de tweede helft ook weer redelijk gelijk op. Werd het 17-17, 19-19.

,,Op een gegeven moment kregen wij de geest en gingen we vol voor de winst. Met nog een minuut op de klok zie je het dan niet meer misgaan. We kregen ineens twee discutabele tijdstraffen en stonden nog met z’n vieren in het veld. En dan ook nog die strafworp. Ja, dan voel je jezelf wel bestolen. Ik heb zoiets als dit nog nooit meegemaakt.”

Volgende week speelt gedeeld koploper US tegen nummer drie Ha-STU. Blokdijk: ,,Hopen dat we daar van kunnen profiteren.”

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen