Foto met échte Sint vanaf nu dé topper in Sinterklaasmuseum Westzaan

Burgemeester Jan Hamming met zijn vrouw in het Sinterklaasmuseum. Op de achtergrond Makjan Fraij.

Burgemeester Jan Hamming met zijn vrouw in het Sinterklaasmuseum. Op de achtergrond Makjan Fraij.© Foto Pascal Fielmich

Ron Amesz
Westzaan

Met de échte Sint op de foto. Als Zwarte Piet. Voor Markjan Fraij, getooid in een outfit met sintstropdas en sintklompen, is dat de ultieme herinnering voor in zijn Sinterklaasmuseum in Westzaan. De foto van dit moment, gemaakt tijdens de intocht in Zaandijk vorige week, is het bewijs.

Het Sinterklaasmuseum aan Zuideinde 281 is het privémuseum van Markjan en zijn dochter Dewi. Slechts vijf dagen per jaar geopend. Zaterdag verrichtte burgemeester Jan Hamming, ook bekend van de intocht, de opening. En hij gaf Markjan ’Het grote boek van het Sinterklaasjournaal’, om in het museum tentoon te stellen.

In het museum zijn voorwerpen te zien die Markjan in zo’n dertig jaar tijd verzamelde. Sinterklaas is in zijn familie een geliefde persoonlijkheid.

De verzameling bestaat uit talloze afbeeldingen, boeken, liedjes, beelden, poppen, videofragmenten rond Sinterklaas, opgesteld in een setting van een knusse huiskamer met een open haard.

Resterende openingsdagen: zondag 25 november van 12:00 tot 17:00, 1 en 2 december van 12:00 tot 17:00. Extra open op 30 november van 13:00 tot 17:00.

Zie www.sinterklaasmuseum-westzaan.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.