Rotary De Zaan-Zaandijk: € 139.000 voor ’Vergeten Kind’

Ronald Massaut
Zaandijk

Rotary De Zaan-Zaandijk heeft een bedrag van 139.000 euro bijeengebracht voor Stichting Het Vergeten Kind. Dat gebeurde tijdens het galafeest rond het 10-jarig bestaan van de vijfde en jongste Zaanse Rotaryclub.

Het tweede lustrumjaar stond vooral in het teken van de inzamelingsactie voor Het Vergeten Kind. De stichting bekommert zich om kinderen in een onveilige thuissituatie. Bij zo’n 55.000 kinderen ging het zo mis dat zij niet meer thuis kunnen wonen.

Het Vergeten Kind bouwt in Almere Hotel Heppie, het tweede ’hotel’ in Nederland waar deze kinderen in de vakanties en speciale weekenden kunnen bijkomen. In Almere worden straks met name kinderen uit de Metropoolregio Amsterdam, waaronder Zaanstad, opgevangen.

Kaarten voor de gala-avond in de Lichtfabriek in Haarlem brachten 300 euro per stuk op. Daarnaast werden zo’n 200 ’kavels’ geveild,. variërend van een kunstwerk van Verkade tot een avondje koken met een televisiekok. Voorzitter Olof Frankfort is tevreden. „Een mooi bedrag, een mooie start voor een tweede hotel.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.