Het wordt zoeken naar ’foute fiets’ bij station Hilversum

Het wordt zoeken naar ’foute fiets’ bij station Hilversum
Hilversum

Het fietshandhavingsbeleid bij het station van Hilversum start komende maandag. Opvallend genoeg worden niet alle foutgeparkeerde fietsen naar het fietsdepot aan de Kerkbrink verplaatst, maar een groot deel gaat naar rekken langs het spoor. Gevolg: het wordt zoeken naar je verplaatste fiets.

Langs het spoor zijn namelijk ruim 500 plekken waar fietsen geparkeerd kunnen worden. De van het Stationsplein verwijderde fietsen worden in een van de lege rekken geplaatst. Maar in welk rek de weggehaalde tweewielers geplaatst worden, staat niet vast.

En dat kan dus zorgen voor lange zoektocht voor de eigenaar van de fiets. Dat weet ook wethouder Arno Scheepers: „Neem ’s ochtends even de tijd om je fiets op de juiste plek te parkeren. Dat kost je ’s morgen misschien een minuut meer, maar scheelt je ’s avonds een zoektocht van 20 minuten.”

Fietsen die met een hangslot vaststaan, worden ook verwijderd, maar deze gaan wél naar het fietsdepot.

Ophalen is de eerste periode gratis en gaat daarna waarschijnlijk 15 euro kosten, net als bij het handhaven in het centrum. Eigenaren van een brommer of scooter die niet op de juiste plek staat, krijgen een boete.

Om in de rekken langs het spoor plek te maken, heeft de gemeente onlangs 200 fietsen verwijderd. Dit zijn volgens Hilversum weesfietsen, die al meer dan 28 dagen in hetzelfde rek stonden.

Deze tweewielers worden drie maanden opgeslagen in een loods op De Rading en kunnen daar op afspraak met een boa worden opgehaald. In december gaat de gemeente nogmaals langs de rekken om weesfietsen weg te halen.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons