SDO moet wennen aan nieuwe status

Een goal van Jesse van Huisstede tegen Alcides werd afgekeurd.

Een goal van Jesse van Huisstede tegen Alcides werd afgekeurd.© Foto Johan van der Geest

Jasper Wiss
Hoofdklasse zon.

SDO heeft de verre uitwedstrijd bij Alcides met 4-1 verloren. De Bussumers liepen meerdere keren in de fuik, die zij zelf een jaar geleden nog opzetten.

Trainer Koen Janssen refereerde er onlangs al aan dat de tegenstanders zich tegenwoordig aanpassen aan SDO en dat zijn ploeg aan die nieuwe status moet wennen. De stap om daarmee om te gaan werd tegen Alcides nog niet gemaakt. ,,Verdedigen is makkelijker dan aanvallen, is vandaag weer gebleken”, reageerde de coach na afloop van de wedstrijd. „Zij speelden zoals wij dat vorig jaar deden: afwachtend spelen, terugzakken tot de kopcirkel en dan toeslaan in de omschakeling.” De eerste twee tegendoelpunten ontstonden dan ook na balverlies van SDO. Daarna werd het ook nog 3-0 en leek het duel voor rust al gespeeld. Het had echter ook 3-2 kunnen staan, omdat Joost Heerschop en Jesse van Huisstede scoorden. Het doelpunt van laatstgenoemde werd echter afgekeurd.

Na rust probeerde SDO de aansluiting alsnog te vinden. ,,Maar het ontbrak ons net aan dat beetje geluk dat we nodig hadden. Als die 3-2 was gevallen had ik het nog willen zien, maar het mocht niet zo zijn.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen