Zwaluwen’30 en DHSC halen einde niet

Bryan Broedersz
Utrecht

Het bezoek van Zwaluwen’30 aan DHSC in Utrecht krijgt nog een vervolg voor het elftal van trainer Ron van der Gracht. De Hoornse ploeg stond zaterdagmiddag 0-1 voor dankzij een treffer van Gani Meholli toen een gegeven strafschop volgens de scheidsrechter dusdanig werd bekritiseerd dat hij het duel besloot te staken.

,,Er was eigenlijk helemaal niets aan de hand voor ons. We begonnen niet super, maar pakten het goed op en waren gaandeweg de eerste helft de bovenliggende partij. We hadden dat ook al eerder in de score uit moeten drukken, maar daar slaagden we niet in”, zei Van der Gracht over het deel van de wedstrijd dat wel werd gespeeld.

Dat deze niet afgemaakt kon worden, begreep de oefenmeester niet. ,,De scheidsrechter geeft een strafschop na een voorzet van DHSC, waarbij onze doelman de bal vangt en Ivo Rottiné met een speler van DHSC naar de bal springt om deze nog te koppen. Hun aanvaller geeft een enorme gil en de scheidsrechter wijst zomaar naar de stip. Uiteindelijk wordt er dan verhaal gehaald, maar niemand is aan de scheidsrechter gekomen of iets dergelijks. Hij vond het wel nodig om Mukhtar Suleiman zijn tweede gele kaart te geven voor commentaar en even daarna liep hij het veld af omdat hij zich bedreigd voelde. Terwijl wij, de tegenstander en de supporters eigenlijk achterbleven en geen idee hadden wat de reden was.”

Zodoende kan de Hoornse eersteklasser zich opmaken voor een snelle terugkeer naar Utrecht. ,,En misschien is dat nog wel het ergste dat we daar nog weer heen moeten voor pak ’m beet een klein half uur”, lacht Van der Gracht zuinig. Hij zal dan met zijn ploeg eerst de gegeven penalty moeten slikken en daarna met tien man de wedstrijd afmaken. ,,Maar ook dan vind ik dat wij van DHSC moeten kunnen winnen”, aldus de strijdbare trainer.

DHSC-Zwaluwen’30 0-1.

44. Meholli 0-1

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen