Eemdijk tegen Odin ’te apatisch’

Jacob-Jan van de Groep
Derde divisie

Zelf geen vuist kunnen maken en tegengoals uit standaardsituaties; het is een terugkerend verhaal bij Eemdijk. Ook zaterdag thuis tegen Odin’59 (0-2) en de ’groenen’ zakten daarmee af naar de zeventiende plaats.

David van de Groep baalde dat Eemdijk zich weer de kaas van het brood liet eten. ,,Op sommige momenten zijn we gewoon te apatisch. Daarbij is het overduidelijk dat we meer moeten afdwingen. Tegenstanders straffen onze fouten wel af en wij laten hen ermee wegkomen”, was de linksback gefrustreerd. Thom de Vries scoorde na een halfuur uit een strafschop en Nigel Hardenberg verdubbelde de marge in de tweede helft.

Voor trainer Hans van Arum is de voorlaatste plek nog geen reden tot paniek. ,,We zijn nuchter en wisten dat dit een van de scenario’s voor dit seizoen was. Maar ik kan er niet mee leven hoe wij sommige wedstrijden afwerken en wil dat de spelers nu eens meer van elkaar gaan eisen”, sprak de oefenmeester.

Van de Groep is het gedeeltelijk met zijn trainer eens. ,,Ik denk niet dat er spelers zijn die de kantjes er vanaf lopen, maar het is duidelijk dat sommigen nog niet hun niveau halen. Het is voor de concurrentie wel goed dat we nu bijna een volledig fitte groep hebben. Dat zet iedereen op scherp en dat hebben we nodig.”

Bij de verdediger lijdt het plezier ondanks het frustrerende eerste gedeelte van de competitie er niet onder. ,,Ik ga niet met lood in mijn schoenen naar de club. Juist nu moeten we achter elkaar blijven staan, dat zie je aan het Nederlands elftal. Niet dat ik ons met hen wil vergelijken, maar twee maanden geleden konden ze er volgens de buitenwacht niets van en nu winnen ze van de wereldkampioen.”

Van Arum blijft strijdbaar. ,,De komende weken treffen wij Lisse, SJC en Achilles ’29. Tegen die teams zullen wij echt de punten moeten pakken om het seizoen in leven te houden. Dat is waar we het nu voor moeten doen.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen