De Zouaven wint eenvoudig en pakt eerste periode

Kevin de Vries
Haarlem

Met een simpele 0-3 zege op laagvlieger Schoten heeft De Zouaven zondagmiddag de eerste periodetitel gepakt. ,,We hadden veel meer moeten scoren. Maar het belangrijkste is dat we een prijs hebben en dat we wederom de nul hielden”, aldus trainer Johan Rutz.

De score werd in de eerste helft na een fraai uitgespeelde aanval geopend door Noah Marsman. ,,We hadden met de rust wel 5-0 voor kunnen staan. We maakten alleen net te veel verkeerde keuzes”, vervolgde Rutz, die het met zijn manschappen moest doen op een klein veld. ,,Bij De Zouaven hebben we de maximale grootte van een voetbalveld. Bij Schoten is dat wel anders. Daar is het veld wel twintig meter korter.”

Toch zorgde de beperkte ruime niet voor problemen. De opponent had zelfs niks in te brengen. ,,Zij hebben volgens mij niet één keer op doel geschoten. Echt, wij waren twee klassen beter. ’’ Fabian Broersen zorgde met een geweldige kopbal voor het hoogtepunt van de wedstrijd. ,,Hij kopte van een meter of elf kiezelhard in de kruising. Ik denk dat ze na afloop wel even bezig zijn geweest om het net te repareren.”

Door het gelijkspel van Kolping Boys tegen West Frisia, staat De Zouaven nu drie punten los op de ranglijst. ,,Dennis van Tricht deed gisteren voor het laatst mee en ook Robbin Kooiman is binnenkort voor langere tijd afwezig. Dus ik ben voorzichtig als het gaat om onze titelkansen. Maar natuurlijk is het lekker als de concurrent punten verspeeld.”

Schoten-De Zouaven 0-3.

Doelpunten De Zouaven: Marsman, Broersen, Kooiman.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen