IJsselmeervogels wint maar loopt periode mis [video]

Jacob-Jan van de Groep
Almere

IJsselmeervogels heeft ondanks een 0-2 zege bij Jong Almere City de eerste periode aan AFC moeten laten. De ’rooien’ wonnen overigens wel verdiend van de beloften onder leiding van voormalig SDO-trainer Ivar van Dinteren.

„We hadden voor de rust al afstand moeten nemen’’, vond Achraf Nejmi. ,,Uit vier grote mogelijkheden moeten we er gewoon twee maken. We hadden controle, behalve op het scorebord.”

De middenvelder is geen veel scorende speler, maar laat anderen excelleren. Rondom de club wordt de 27-jarige Nejmi ook wel de ’Cocu van IJsselmeervogels’ genoemd. „In het begin van het seizoen stond ik ernaast, maar gelukkig ben ik weer basisspeler. De resultaten zijn goed en het is echt genieten in het veld. Vooral verdedigend, waarin ik belangrijk wil zijn.”

IJsselmeervogels zag de eerste periodetitel aan zich voorbijgaan doordat AFC met 2-1 van HHC won, de volgende tegenstander van Vogels. „Het is zonde, maar we hebben het zelf laten liggen. De echte prijs is aan het einde van het seizoen te behalen dus laten we daar maar voor gaan”, kijkt Nejmi vooruit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij IJsselmeervogels is hij in het bezit van een aflopend contract. „Ik hoop dat we eruit komen. Vanaf het begin heb ik het naar mijn zin en ik wil graag langer blijven.”

Robbert Olijfveld scoorde in de 51ste minuut en Danny van den Meiracker besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd. De spits liep overigens in de slotminuut tegen zijn tweede gele kaart aan.

Jong Almere-IJsselmeervogels 0-2

51. Robbert Olijfveld 0-1, 74. Danny van den Meiracker 0-2. Rode kaart: 90. Danny van den Meiracker (Vogels, 2x geel).

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen