Eerst inspraak omwonenden over plan Oosterweed in Grootebroek

Tanja Koopen
Grootebroek

Voordat het plan voor zeven of acht woningen op de plek van het uitvaartcentrum in de groenstrook aan het Thea Beckmanweg in Grootebroek wordt goedgekeurd, moet eerst de buurt inspraak hebben.

De commissie grondgebiedzaken in Stede Broec besloot deze week het voorstel om het bestemmingsplan te wijzigen uit te stellen, nadat enkele omwonenden hun grieven hadden geuit. Projectontwikkelaar Kuin heeft het lege uitvaartcentrum opgekocht en wil hier woningen voor in de plaats zetten.

Verwarring

Over het bouwplan is verwarring ontstaan. Eerst zou in een cirkel worden gebouwd, maar dit is na stedebouwkundig advies gewijzigd. Nu voelt de buurt zich overvallen door het plan, waarin de waterlijn in de wijk Oosterweed niet zou worden aangehouden en regels, waaraan andere woningen wel moeten voldoen, voor dit plan ineens niet meer zouden gelden.

Ook zou er volgens de buurt veel groen verdwijnen en komen de woningen te dicht langs de brug, waardoor de vaarroute door een vlonder dreigt te worden belemmerd. Het oorspronkelijke bouwplan sprak de buurt sowieso meer aan.

Informeren

Volgens wethouder Bart Nootebos is Kuin wel van plan de buurt te informeren, maar leidde een negatief welstandsadvies tot wijziging van de plannen. Hij vond het billijk om te stellen dat, waar eerst een fors uitvaartcentrum stond, ook wel plek is voor acht woningen. De politiek wil eerst een inloopavond voor de buurt alvorens zich te buigen over de wijziging van het bestemmingsplan, nodig om de woningen te bouwen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen