Wondergoal als kers op de taart voor OFC [video]

Den Haag

OFC heeft na drie wedstrijden niet gewonnen te hebben eindelijk weer drie punten mee naar huis genomen. Op bezoek bij HBS uit Den Haag werd het 1-4.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Zelfs de tegenstander vertelde ons na afloop dat zij aan alle kanten overklast waren’’, reageerde OFC-trainer Eric Heerings vol trots. ,,De eerste acht minuten gingen nog gelijk op, daarna regende het kansen voor ons.’’

Het duurde dan ook niet lang voordat het hek van de dam was. Na een kwartier spelen was het Edip Biberoglu die de score opende.

Vanaf elf meter verdubbelde Reda Kharchouria tien minuten later de marge. Op schitterende wijze gooide dezelfde Kharchouri met een lob de wedstrijdnog voor rust in het slot: 0-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het mooiste werd echter voor het laatste bewaard. OFC-verdediger Nick Zeijlmans legde op eigen helft aan voor een vrije trap en aarzelde geen moment. De bal overbrugde de 55 meter naar het doel en landde achter de terug rennende keeper in het doel.

,,Ik had hem in de eerste helft al vaker ver uit zijn doel zien staan’’, gaf Zeijlmans tekst en uitleg. ,,Ik zei toen tegen mijn teamgenoten: ’als hij dat weer doet, gewoon schieten’. En we stonden natuurlijk ook 1-3 voor, dan kan je de gok wagen. Als het 1-1 had gestaan weet ik niet of ik ook geschoten zou hebben.’’

Na het opmerkelijke doelpunt floot de scheidsrechter meteen af.

,,Doordat de scheidsrechter direct affloot was de viering een beetje raar. We waren uiteraard meer blij met de drie punten dan met dit doelpunt. Al zal ik deze natuurlijk wel altijd onthouden. Ik scoor al niet veel, dus dat ik de bal vanaf 55 meter binnenschiet is dan extra bijzonder.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.