SVA boekt grote overwinning in Alkmaar

Derde klasse B

Op bezoek bij Alkmaarsche Boys heeft SVA flink uitgehaald. De ploeg van trainer Joeri Houniet won met 0-6. En dat was behoorlijk verrassend vond Houniet, want je verwacht toch een lastige uitwedstrijd.

,,Het zag er na de eerste helft ook nog niet naar uit dat het een ruime overwinning zou worden”, aldus Houniet. ,,Het was aanvankelijk ook een gelijkopgaande wedstrijd waarin het voetbal van beide kanten erg slordig was. Vlak voor de rust kwamen wij op voorsprong doordat Bas Hoogstra een hoekschop binnen kopte. En dat ga je natuurlijk lekker rusten. We kwamen vervolgens in de tweede helft geweldig uit de startblokken. Vooral in de omschakeling waren we goed en zo werden we keer op keer levensgevaarlijk.” Al snel maakte Jeroen de Louw de tweede treffer voor SVA en niet veel later schoot Stefan Seijs de 0-3 op het bord waarmee de wedstrijd eigenlijk al was beslist.

In een poging om toch nog een goed resultaat uit het vuur te slepen ging Alkmaarsche Boys meer risico nemen maar kreeg de ploeg uit Assendelft ruimte om te counteren. De ploeg maakte op die manier nog eens drie treffers.

Vooral Stefan Seijs beleefde een zeer prettige middag. De aanvaller nam namelijk drie doelpunten voor zijn rekening.

Alkmaarsche Boys - SVA 0-6 (0-1) Bas Hoogstra 0-1, Jeroen de Louw 0-2, Stefan Seijs 0-3 en 0-4, Sebbe Davids 0-5 en Stefan Seijs 0-6.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.