FC Zaandam steviger in middenmoot

Sander Kruissink
Tweede klasse A zat.

FC Zaandam behaalde zaterdag een zege op titelkandidaat Blauw Wit/Beursbengels. In Amsterdam won de ploeg van trainer Miel Mans met 1-3.

„We speelden één van onze beste eerste helften van het seizoen”, wees Mans na afloop aan als een van de belangrijkste redenen. „We waren dominant, gaven niks weg en kregen vier tot vijf kansen. Maar we scoorden helaas maar eenmaal.” Luuk Steenkamp schoot een vrije trap van zo’n twintig meter in de kruising.

Omdat de eerste helft de Zaandammer veel kracht had gekost, werden de Amsterdammers na rust ook gevaarlijk. En dat resulteerde in de 1-1. Maar nog geen vijf minuten later legde scheidsrechter Nurettin Eren de bal op de stip na een overtreding op Steenkamp. Iwan Axwijk schoot zijn ploeg vanaf elf meter opnieuw op voorsprong. De Amsterdammers speelden vervolgens alles of niets. De bezoekers profiteerden dankbaar van de ruimte die ontstond, toen Serdar Öztürk ploeggenoot Lucas Wijkstra vond. De aanvaller bracht de marge op twee treffers (1-3), waarmee het duel beslist was.

„Iedereen speelde zeer goed”, blikte Mans tevreden terug. Zo ook 42-jarige Murat Bozkurt, die afgelopen zomer van Zaanlandia overkwam en zaterdag debuteerde in de basis.

Zaandam staat negende, in de brede middenmoot van de tweede klasse A. Mans: „We staan op één punt van de nummer vier, maar als we verliezen kijken we weer naar beneden.”

Blauw-Wit Beursbengels-FC Zaandam 1-3. Doelpunten FC Zaandam: Steenkamp, Axwijk, Wijkstra.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.